Lite om förlossningen

Tänkte skriva lite kort om förlossningen. Har inte fått journalen än men skriver det jag minns :)

Vår lilla Edwin kom ut 20 dagar innan BF, alltså måndag den 9 november. På lördagen gick slemproppen. Kände igen den där saken, men jag tänkte inte så mycket att det skulle vara dags snart. Med Theo gick slemproppen 6 dagar innan han kom ut. Men vi förstod iallafall att det snart var på gång. Thomas hade natten lördag-söndag varit vaken pga nattcupen och direkt efter denna spelat innebandymatch så han var helt slutkörd och låg och sov på söndagsfm hos mamma och pappa.
Under fm var jag på stan och hjälpte Theo köpa farsdagspresent till pappa :)
Efter att Theo sovit lunch skulle jag, Theo, mormor och moster iväg till Skojlandet och leka lite. Efter att jag satt Theo i bilen så gick vattnet runt 15-tiden i mamma och pappas bil. Ja, då var det väl dags....
In igen och väcka Thomas. Ringa till förlossningen. Hade inga värkar just då, men med Theo så kom han ut två timmar efter att vattnet gått.
De på förlossningen tyckte att vi skulle komma in för kontroll så det var bara att åka in. Vi kom in vid halv fem nånting och fick ett rum där de kollade att allt var väl med bebisen. Hjärtljuden var rätt så höga, låg runt 190 slag/min.. Så fick ligga kvar lite och kolla lite extra men efter en stund gick hjärtslagen ned till det normala. Och för att jag inte hade några värkar alls fick vi åka hem igen. Enligt monitorn så hade jag förvärkar men inget som jag kände av. Förlossningen skulle sättas igång senast tisdag den 11 nov kl 8.30 om det inte kommer igång av sig själv. Jag var säker på att vi skulle bli igångsatta men nope.
Vi var tillbaka hos mamma och pappa igen vid åttatiden. Åt lite middag och runt niotiden på kvällen började jag känna lite mensvärkar. Theo hade gått och lagt sig, Thomas likaså.
Passade på att duscha och det var skönt. Tyckte inte att värkarna var så värst hemska. Jag försökte sova lite men det var omöjligt. Satt vid datorn istället och åt lite. Runt tvåtiden började jag fundera på om det inte var dags att ringa till förlossningen igen. Jag visste inte om värkarna kom tillräckligt tätt för jag kände att jag kunde stå ut med värkarna.. Men ringde ändå och de tyckte att vi skulle komma in.
Vi kom in runt tre tiden på natten och träffade vår barnmorska. Jag frågade om det fanns någon chans att få smärtlindring och vilken isåfall? Bättre att fråga redan nu ifall det skulle bli värre senare. Hon sa att det enda jag kunde få var lustgasen nu, hon ville först kolla hur mycket jag öppnat mig.
Fick testa lustgasen lite, men det gick inte. Jag och lustgasen kom inte överens alls. :) men det gjorde inget.
Barnmorskan kollade lite och sa att jag var öppen åtta cm. Inte trodde jag det, men skönt för då är det väl inte så långt kvar. En timme ungefär svarade hon.. Och det gick fort. Jag kände när det tryckte på och sen tog det inte så lång tid innan han kom ut kl 03.59!

En pojke, 3355 gram och 49,5 cm. Rätt så mycket större än Theo. Men minns inte att Theo varit så liten, till och med mindre än lillebror :) och förlossningen var långt ifrån hemsk, tack och lov :) gör gärna om det där... men vi får se.. :)

Förra veckan var vi hos BVC och sköterskan mätte enligt en kurva och sa att om Edwin kommit ut på beräknad dag, alltså igår (29/11) så skulle han ha vägt över 4 kg. Så det var väl kanske lite tur att han kom ut lite tidigt :)



Lillebror


Lillebror och storebror
Mammas fina pojkar!


Namnpresentation:

Har inte haft tillfälle att skriva men jag ska iallafall presentera vår lille prins namn:


Edwin


Skriver lite mer senare hur allt gått och så. Vad lillprinsen ska heta mer än Edwin har vi inte kommit fram till än. Finns några förslag men vi får se :)

Kram


091109

Välkomnade vi vårt andra underverk:



Theos lillebror, 3355 gram och 49,5 cm


Skriver lite mer senare och kanske lite om förlossningen eftersom det är så roligt att läsa om... :)

Kram från oss 4 :)


RSS 2.0